شما به عنوان یک وبمستر، ابعاد کسب و کارتان هرچه قدر که باشد، نیاز به استفاده از پارامترهایی دارید که در سئو موثرند. یکی از مهمترین موارد در این حوزه، متا تگ ها هستند.
از جمله این موارد می توان به توسعه وب و بازاریابی محتوا اشاره کرد. سئوکارهای حرفه ای در کنار همه این موارد از متا تگ بهره می برند. با اینکه متا تگ ها تنها توسط موتورهای جستجو خوانده می شوند، اما با این وجود یکی از پارامترهای مهم در الگوریتم رتبه بندی گوگل محسوب می گردند. بنابراین نبایست از آنها غافل شد.
متا تگ چیست؟
متا تگ ها کدهای HTML ای هستند که به موتورهای جستجو همینطور کاربران کمک می کنند تا محتوای صفحات سایت بهتر درک شوند. دقت داشته باشید که متا تگ ها جز محتوای اصلی صفحه محسوب نمی شوند.
هدف اصلی از به کار بردن متا تگ ها، توصیف بهتر محتواست. بنابران متا تگ ها به جای قرار داشتن در قسمت <body>، در قسمت <head> صفحه قرار دارند. از آنجا که پیاده سازی متا تگ ها نیاز به دانش برنامه نویسی دارد، شاید مهارت کافی برای قرار دادن آنها را نداشته باشید. با این وجود استفاده از آنها در موفقیت سئو سایت امری ضروریست.
چرا متا تگ ها مهم هستند؟
همه ما می دانیم که سئو در حال تحول بوده و میزان اهمیت کلمات کلیدی تغییر کرده است. کلمات کلیدی در عبارت مورد جستجوی کاربران قرار می گیرند و عبارت مورد جستجوی کاربر ترکیبی از این کلمات کلیدیست. کاربران بعد از جستجوی عبارت مورد نظر به مشاهده نتایج جستجو پرداخته و به دنبال آیتم هایی هستند که متناسب با عبارت مورد جستجوی آنهاست.
موتورهای جستجو می دانند که کاربران از نتایج جستجو انتظار دارند که دارای عبارت مورد جستجوی آنها باشند. با اینکه موتورهای جستجو با استفاده از تکنولوژی های جستجوی معنایی به درک عبارات مورد جستجو می پردازند، اما با این وجود، تطابق بین عبارت جستجو شده توسط کاربر با نتایج جستجو هنوز مهم است.
حال چرا متا تگ ها دارای اهمیتند؟ چون که داده های قرار گرفته در این متا تگ ها، بعضا همان هایی هستند که در نتایج جستجو ظاهر می شوند.
آیا متا تگ ها به سئو کمک می کنند؟
بله؛ متا تگ ها به سئو کمک می کنند، اما نه همه آنها و نه در هر زمانی. یکی از اهداف ما در این مطلب اینست که به توضیح متا تگ های سئو بپردازیم. برای مشاهده متا تگ های هر صفحه بر روی آن رایت کلیک کرده و بر روی گزینه View Page Source کلیک کنید.
با این کار یک تب جدید باز شده و متا تگ ها را می توانید در قسمت بالای کدها و در بخش <head> مشاهده کنید.
متا تگ های سئو کدامند؟
حال که متوجه شدید متا تگ ها در سئو مهم هستند، احتمالا سوال بعدیتان اینست که متا تگ های سئو کدامند. متا تگ های بسیاری در HTML وجود دارند که توسط موتورهای جستجو پشتیبانی می شوند. اما الزاما همه آنها در سئو موثر نیستند.
متا تگ هایی در سال های پیش وجود داشتند که امروزه استفاده از آنها دیگر پیشنهاد نمی شود. بنابراین نیاز است که با آنها آشنا شویم. در ادامه این مطلب به معرفی مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
1. تگ Title :
تگ Title یا عنوان صفحه مهم ترین تگ موجود در یک صفحه وب و همچنین مهم ترین فاکتور سئو On Page است، موتور های جستجوگر به طور معمول با همان عنوان قرار گرفته داخل این تگ ،نتایج جستجو را نشان می دهند.
2. تگ Description :
تگ توضیحات دومین تگ مهمی است که موتور های جستجوگر به آن توجه می کنند و آن را به طور مستقیم در نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه نمایش می دهند.
3. Headings :
Heading و یا همان سر تیتر های صفحه سومین فاکتور مهم در کدنویسی سایت هستند، مهم ترین سرتیتر <H1> و کم ارزش ترین سرتیتر <H5> است. سرتیتر <H6> دیگر از نگاه گوگل ارزشی ندارند و با تگ <P> یکی گرفته می شود. در طراحی سایت باید توجه داشت که سعی کنید تا تنها یک <h1> در هر صفحه قرار دهید و همچنین محتوای تگ h1 و تگ title باید یکی و یا کاملا نزدیک به یک دیگر باشد و قبل از تگ h1 هیچ تگ heading دیگری نباید استفاده گردد.
4. لینک ها (<a>) :
لینک ها و یا همان تگ <a> باعث وصل کردن صفحه ای به صفحه ی دیگری در وب می شوند و مهم ترین فاکتور سئو و بهینه سازی سایت هستند. در استفاده از لینک ها سعی کنید از ویژگی title در تگ ها استفاده کنید و بهتر است با استفاده از ویژگی (Target=(_blank لینک های خارجی را در تب جدید باز کنید و همچنین بهتر است لینک های خارجی کم کیفیت را nofollow کنید و بهتر است تا به هیچ عنوان لینک های داخلی خود را nofollow نکنید.
5. شناسه تصاویر (alt) :
موتور های جستجوگر با استفاده از ۳ روش کلی مفهوم یک تصویر را متوجه می شوند، با استفاده از alt و یا همان عنوان تصویر، با استفاده از نام و آدرس تصویر و با استفاده از محتوای صفحه و محتوای قبل و بعد تصویر. بهتر است تا حداقل یک تصویر شاخص برای هر صفحه در نظر بگیرید و کلمه کلیدی صفحه خود را در alt آن قرار دهید.
6. تگ Canonical :
تگ Canonical یکی از تگ های مهم سئو سایت است که بین تگ باز و بسته <head> قرار می گیرد. موتور های جستجوگر با استفاده از این تگ آدرس اصلی صفحه را متوجه می شوند و در نتایج جستجو به نمایش می گذارند، وظیفه این تگ هدایت صفحات مشابه به یک صفحه ریشه است. برای اینکه مطالب در صفحات مختلف سایت گذاشته شود و بعنوان مطلب تکراری محسوب نگردد از این تگ استفاده می شود.
7. تگ Robots :
تگ Robots مستقیما با خزنده ی موتور های جستجوگر در ارتباط است، خزنده های گوگل یا هر موتور جستجوگر دیگری با بررسی این تگ از شما اجازه می گیرد که صفحات شما را ایندکس کنند و یا ایندکس نکنند.اگر این تگ به صورت noindex باشد موتور های جستجوگر سایت شما را در نتایج جستجو نمایش نمی دهند و اگر noindex نباشد و یا اصلا تگی با این عنوان وجود نداشته باشد موتور های جستجوگر به حالت پیش فرض خود بر می گردند و سایت شما را ایندکس می کنند.
8. تگ ,location و geo.position :
تگ location که مشخص کننده موقعیت محل ارائه خدمات شما است و تگ geo.position که مشخص کننده مختصات دقیق دفتر کار شما در نقشه (گوگل مپ) است اشاره کرد.
9. تگ publisher :
تگ publisher تگی از صفحه گوگل پلاس سایت شما را به موتور های جستجوگر معرفی می کند. استفاده از تگ publisher به طور مستقیم هیچ تاثیری در رتبه سایت ندارد اما می تواند در ایجاد Knowledge Graph کمکتان کند.
10. تگ های Index و Noindex :
موتور های جستجوگر با بررسی این تگ از شما اجازه می گیرند که صفحات شما را ایندکس کنند و یا ایندکس نکنند. اگر این تگ به صورت noindex باشد موتور های جستجوگر صفحه مذکور را در نتایج جستجو نمایش نمی دهند و اگر noindex نباشد و یا تگی به این اسم وجود نداشته باشد موتور های جستجوگر به صورت پیش فرض صفحه مذکر را ایندکس می کنند.