هاست اشتراکی و سرور اختصاصی تقریبا یک کارایی دارند، اما تفاوت های مهمی هم با هم دارند؛ از مهمترین این تفاوت ها می توان به بحث میزان منابع قابل ارائه به وب سایتها، دسترسی به سرور، نحوه مدیریت و… اشاره کرد. پس با ما همراه باشید تا پس از مطالعه این مطلب بصورت دقیق این تفاوت را درک نمایید.
تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی
در ابتدا با ذکر یک مثال ساده با مفهوم و تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی بیشتر آشنا خواهیم شد.
تصور کنید یکی از واحدهای مجتمع تجاری بزرگی را خریداری کرده اید و در آنجا فعالیت دارید. قطعا استفاده از برخی امکانات آن مانند استفاده از درب ورودی، راه پله ها، آسانسور، روشنایی طبقات و… بین تمامی ساکنین مشترک است، اما فضای داخل آن واحد تجاری و امکانات آن فقط در اختیار شما خواهد بود تا محصولات یا خدمات خود را با یک ویترین اختصاصی معرفی کنید.
از طرفی دیگر تبعیت از قوانین مجتمع که مدیریت تصویب کرده است، برای تمامی اعضا الزامی است و باید به آن احترام بگذارند، برای مثال: تردد میبایست طبق ساعاتی که درب اصلی مجتمع باز و بسته میشود، انجام شود. ضمناً وسعت واحدی که شما مالک آن هستید هم هیچگونه تاثیری در میزان تبعیت یا تغییر در این قوانین نخواهد گذاشت. این مثال در واقع تعریفی از هاست اشتراکی است.
و اما در مقابل مثال بالا، یک واحد مغازه مستقل که در یک خیابانی در سطح شهر قرار دارد را در نظر بگیرید. از امکانات ورود و خروج گرفته تا محوطه، پارکینگ و… به صورت اختصاصی در اختیار این مغازه است. صاحب مغازه بدون هیچگونه محدودیتی میتواند در هر ساعتی مغازه را باز و بسته کند و محدودیتی هم در استفاده از امکانات آن ندارد. کل فضای این محل مستقل در اختیار صاحب مغازه برای عرضه محصولات است. برای انجام هرگونه تغییری در واحد خود نیازی به تبعیت یا تایید شخص دیگری ندارد. اصطلاحا شش دانگ مغازه برای خودش است و میتواند در مورد آن شخصا تصمیم بگیرد.
هاست اشتراکی و سرور اختصاصی
در هاست اشتراکی: همانطوریکه از نام آن پیداست میتوان از منابع و امکاناتی که برای هر وب سایت تعریف شده است، استفاده کرد و تبعیت از قوانین سرور میزبان و شرایط عمومی آن الزامیست. مدیریت هاست اشتراکی در اختیار مدیر سرور آن است و به همین دلیل مالک وب سایت نیازی به دخل و تصرفی در مدیریت هاست اشتراکی ندارد. ضمناً هزینه کمتری هم برای تهیه آن باید پرداخت شود.
در سرور اختصاصی: مدیریت تمامی منابع به صورت کامل در اختیار مالک وب سایتی خواهد بود، که بر روی آن میزبانی میشود. مالک میتواند در خصوص تغییر میزان منابع اعم از پردازنده، حافظه اصلی، ترافیک و فضای هارد دیسک و… اعمال نظر کند و مدیریت سرور در اختیار کسی خواهد بود که آن را اجاره یا خریداری کرده است.
ویژگی های هاست اشتراکی:
- امکان تهیه پکیج کامل تعریف شده جهت میزبانی وب سایت و ایمیل
- راه اندازی سریع پس از خریداری پکیج انتخابی شما
- مدیریت سخت افزار و نرم افزار سرور بر عهده شرکت آسان رایان است
- عدم نیاز به پرداخت هزینه جداگانه جهت لایسنس برخی نرم افزارهای نصب شده بر روی سرور میزبان
- جهت راه اندازی وب سایت های کوچک و متوسط شخصی و فروشگاهی بسیار مقرون به صرفه است
امکانات سرور اختصاصی:
- امکانات RAM، CPU، Hard Disk و…، به طور کامل در اختیار وب سایت
- امکان استفاده از پهنای باند اختصاصی سرور
- عدم محدودیت تعداد ارسال ایمیل و مشکل بسته شدن Session های سایت در زمان بارگزاری وب سایت
- امکان نصب و راه اندازی نرم افزارهای دلخواه بر روی سرور
- امکان ارتقای منابع سخت افزاری سرور با هماهنگی با شرکت آسان رایان
حالا قطعاً میدانید کدام سرویس برای وب سایت شما مناسب است
اگر در حال
راه اندازی وب سایت شخصی یا فروشگاهی هستید و میخواهید با هزینه ای مقرون به صرفه تجارت خود را در اینترنت آغاز کنید، هاست اشتراکی گزینه خوبی خواهد بود. میزبانی اشتراکی با یک پکیج کامل از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری که مدیریت کامل آن نیز بر عهده مدیر سرور خواهد بود و به صورت ۲۴ ساعته توسط شرکت
آسان رایان مدیریت میشود.
اما اگر یک سایت سازمانی بزرگ یا فروشگاه اینترنتی دارید که تراکنش های اطلاعاتی روزانه بر روی آن بسیار بالاست، سرور اختصاصی برای شما مناسب است.
امکاناتی از قبیل مدیریت سرور مانند خاموش یا روشن کردن آن، نصب نرم افزارهای دلخواه، پردازنده قدرتمند و اختصاصی، فضای ذخیره سازی اطلاعات بالا و…، با تهیه سرور اختصاصی برای شما محقق میشود.
در صورتیکه فعالیت آنلاین رو به رشدی دارید و با توجه به شرایط ذکر شده، تصور میکنید که سرور اختصاصی گزینه خوبی جهت پاسخگویی به نیاز شما خواهد بود.
تبریک می گوییم! حالا می دانید سرور مناسب کار شما اشتراکی است یا اختصاصی.
در صورتی که هنوز سوال یا ابهامی وجود دارد با آسان رایان تماس بگیرید تا همکاران بخش فروش یا پشتیبانی شما را کاملاً راهنمایی کنند.