بعد از اینکه ساعت ها صرف طراحی، ایجاد، راه اندازی و بهینه سازی اپلیکیشن خود کردید، فقط یک سوال مطرح می شود: چگونه اپلیکیشن خود را معرفی کنم؟
راه های بسیاری برای بازاریابی اپلیکیشن شما وجود دارد. میزان اثر بخشی استراتژی که برای تبلیغ اپلیکیشن خود انتخاب کرده اید، در تعیین موفقیت اپلیکیشن شما اثر گذار است. بنابراین در مورد شیوه های بازاریابی تحقیق کنید.
ما معتقد هستیم که تیم های بازاریابی باید از شیوه های مختلفی که برای تبلیغ اپلیکیشن وجود دارند، آگاه باشند. ممکن است برخی از این شیوه ها آشنا و برخی دیگر جدید به نظر بیایند. با این حال، خوب است که شیوه های مختلف را بررسی کرده و آن هایی که با بودجه و هدف شرکت شما هم خوانی دارند را امتحان کنید.
آشنایی با ۱۰ شیوه برتر بازاریابی اپلیکیشن
۱٫ استفاده از برنامه های ریفرال مارکتینگ (REFERRAL MARKETING)
برنامه های ریفرال مارکتینگ
یکی از بهترین راه ها برای جلب مشتریان بیشتر و کسب رضایت مشتریان فعلی، استفاده از برخی برنامه های ریفرال است. در ساده ترین شکل می توان در غالب کادری که بر روی صفحه ظاهر می شود از کاربر بخواهید تا این اپلیکیشن را به دوستان خود معرفی کند. همچنین می توان برای ترغیب کاربران به معرفی اپلیکیشن شما، نوعی اعتبار درون اپلیکیشنی به آن ها اختصاص دهید. تیم های بازاریابی می توانند در این رابطه خلاقیت به خرج بدهند. برای اینکه کاربران ترغیب شوند تا اپلیکیشن شما را به دیگران پیشنهاد بدهند و به این ترتیب باعث شناخته شدن آن شوند، اپلیکیشن شما باید احساسی شاد و مطلوب در آن ها ایجاد کند. به این منظور باید تجربه کاربر را بهبود ببخشید. وقتی کاربر از اپلیکیشن شما رضایت داشته باشد، به صورت داوطلبانه اپ شما را به سایرین معرفی خواهد کرد.
۲٫ فیسبوک
به منظور بازاریابی اپلیکیشن خود می توانید از شبکه اجتماعی فیسبوک استفاده کنید. به این منظور در ابتدا باید یک پروفایل برای اپلیکیشن خود در فیسبوک ایجاد کنید و از آن در سیستم تبلیغات ویدئویی فیسبوک استفاده کنید. از همین طریق، اپلیکیشن هایی مانند کندی کراش در همان روز اول راه اندازی، بیش از ۱۰۰ میلیون بازدید از سراسر جهان داشته اند. با این حال تبلیغات ویدئویی فیسبوک ممکن است برای کسانی که بودجه بازاریابی محدودی دارند، مناسب نباشد.
۳٫ توئیتر
به عنوان جایگزین برای سرویس های پر هزینه فیسبوک، می توان از تبلیغات توئیتر برای افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن استفاده کرد. با بهبود تجربه کاربر از اپلیکیشن خود و تشویق آن ها به معرفی اپ شما، و جلب این طرفداران به سمت صفحه ی تویئتر خود، می توانید پایگاهی از طرفداران برای خود در توئیتر ایجاد کنید که می توانند در آینده کاربرانی بالقوه برای اپلیکیشن های بعدی یا آپدیت های شما باشند. همچنین هزینه ی این شیوه بسیار پایین است.
۴٫ بهینه سازی برای اپ استور (ASO)
بهینه سازی برای اپ استور
بهینه سازی برای اپ استور به فرایندی گفته می شود که در طی آن اپلیکیشن های موبایلی سعی در بهینه سازی توضیحات و صفحه ی مربوط به خود در گوگل پلی استور و اپ استور دارند. این کار را معمولا یک متخصص تولید محتوا انجام می دهد که به خوبی می تواند با به کار گیری کلیدواژه های صحیح کاربران را از طریق ابزار های جستجو به سمت نرم افزار مدنظر جلب کند. این تولید کنندگان محتوا همچنین باید کلیدواژه ها را به گونه ای به کار ببرند که هدف اپلیکیشن و قابلیت های آن را نشان دهند و در عین حال کاربران را مجاب به دانلود کردن اپ کنند. یک بهینه سازی موثر، با استفاده از متد های مختلفی از جمله کلیدواژه ها، عناوین، تصاویر و نظرات کاربران، می تواند جایگاه اپلیکیشن شما را در صفحه نتایج بهبود ببخشد.
۵٫ دانلود اپلیکیشن در ازای دریافت هزینه یا اعتبار (COST PER INSTALL)
از دیدگاه برخی، CPI موثر ترین راه کوتاه مدت برای افزایش میزان دانلود اپلیکیشن شما است. کاربران در ازای دانلود اپلیکیشن شما نوعی اعتبار درون اپلیکیشنی دریافت می کنند. این مسئله می تواند ارزش مادی در دنیای واقعی داشته یا نداشته باشد. تنها ویژگی منفی این مسئله این است که برخی از کمپین های CPI می توانند منجر به افزایش حجم دانلود غیر واقعی شوند، زیرا برخی از کاربران در دراز مدت دیگر پایبندی به اپلیکیشن شما نخواهند داشت. این کاربران ممکن است به این خاطر نرم افزار شما را دانلود کرده باشند که از اعتباری که برای آن در نظر گرفته اید، استفاده کنند و ممکن است هیچ گاه تبدیل به کاربری وفادار به اپلیکیشن شما نشوند.
۶٫ بازاریابی از طریق موتور جستجو (گوگل ادز)
استفاده از ابزار های بازاریابی از طریق موتور جستجو، یعنی جایی که اپلیکیشن شما برای جستجو های مرتبط به نمایش در خواهد آمد، می تواند یک تکنیک کارآمد باشد. برای تبلیغات اپلیکیشن در گوگل، کلیدواژه های اپلیکیشن شما به سرچ هایی که به طور معمول در جستجوگر گوگل میشوند مرتبط میشود. کاربران اپلیکیشن شما را در بالای لیست نتایج خواهند دید و به صفحه ی دانلود اپلیکیشن هدایت خواهند شد. متد ها و کمپین های مختلفی در گوگل ادز وجود دارد، بنابراین بازاریاب ها باید به دقت این موارد را بررسی کنند تا مطمئن شوند موثر ترین کمپین را برای محصول خود انتخاب خواهند کرد.
۷٫ تبلیغات در تلویزیون
بسیاری از مدیران بازاریابی ممکن است نتوانند از پس هزینه های این شیوه تبلیغاتی بربیایند. اما برای کسانی که بودجه ی کافی در اختیار دارند، تبلیغات در تلویزیون می تواند حرکتی هوشمندانه باشد. بسیاری از کاربران هنوز به صورت روزانه تلویزیون نگاه می کنند. در سال ۲۰۱۵، بازی هایی مانند Game of War و Clash of Clans به تبلیغات تلویزیونی در زمان پخش مسابقات فوتبال آمریکایی (Super Bowl) پرداختند. از آن زمان اپلیکیشن های بیشتری دست به تبلیغات تلویزیونی، به عنوان بخشی از سیستم بازاریابی خود، زدند. اگر چه تبلیغات در تلویزیون بسیار گران است، اما حجم مخاطب آن بسیار بالا است.
۸٫ تبدیل شدن به اپلیکیشن برتر در استورها
تبدیل شدن به اپلیکیشن برتر در استورها
این شیوه می تواند باعث موفقیت چشمگیر اپلیکیشن شود، با این حال تلاش زیادی را می طلبد. مدیران بازاریابی باید مدام آخرین تغییرات اپل و گوگل را پیگیری کنند و تلاش کنند کیفیت اپلیکیشن خود را ارتقاء ببخشند، از تکنولوژی های جدید بهره ببرند و یا اپلیکیشن هایی ایجاد کنند که با فصلی خاص یا موضوعی خاص مطابقت داشته باشد. ( مثلا همزمان با فراخوان مالیاتی یک اپلیکیشن مالیاتی معرفی شود.) هزاران اپلیکیشن بر سر این جایگاه با هم رقابت دارند چون باعث موفقیت سریع آن ها می شود و بازگشت سرمایه زیادی به همراه دارد. تیم اپلیکیشن همچنین باید در نظر داشته باشند به منظور دستیابی به این مزیت و برتری، باید دائما تجربه کاربر خود را بهبود ببخشند.
۹٫ تبلیغ از جانب سلبریتی ها
یکی دیگر از شیوه های بازاریابی اپلیکیشن که می تواند هزینه ی زیادی داشته باشد، تبلیغ از جانب سلبریتی ها یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ (influencer marketing) است. بسیاری از این افراد سرشناس شبکه ای بزرگ از طرفداران در فضای مجازی دارند که مخاطب پیام های آن ها هستند. اپلیکیشن Mobile Strike از بازیگر نقش ترمیناتور (آرنولد) برای معرفی خود به دیگران بهره برد.
۱۰٫ بازاریابی افیلیت یا افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش)
بازاریابی افیلیت
از آنجایی که بازاریابی افیلیت می تواند ریسک پذیر باشد، معمولا به عنوان یک شیوه بازاریابی از آن غفلت شده است. اما پتانسیل آن را دارد که تبدیل به مولفه ای موثر از استراتژی کلی بازاریابی شما شود. از طریق هر دو برنامه Apple’s Affiliate Program و Google’s Display Network، سایر اپلیکیشن ها می توانند از طریق نمایش یک بنر در داخل اپلیکیشن خود به کاربران شان، اپ شما را تبلیغ کنند و در ازای هر دانلود پاداشی از شما بگیرند. این شیوه راهی عالی برای بازاریابی بین اپلیکیشنی است و باعث می شود کاربرانی که علایق مشترک دارند تبلیغ شما را ببینند.
جمع بندی
بازاریابی اپلیکیشن در این سال ها نیازمند ترکیبی از تکنیک های بازاریابی جدید و قدیمی است. شرکت های تولید کننده اپلیکیشن باید ذهنیتی باز نسبت به شیوه های قدیمی و هم شیوه های جدید داشته باشند. اگر میزان جذب کاربر کم شده است، یک یا دو شیوه دیگر را به کار بگیرید تا دوباره به میزان جلب مطلوب مخاطب دست یابید.
علاوه بر این، در حالی که از لحاظ بازاریابی مهم است که از چند شیوه تبلیغاتی استفاده شود، اما به همان اندازه آنالیز و بررسی کارآمدی این کمپین ها نیز حائز اهمیت است. برای یک بازاریابی موثر، مدیران می بایست درکی درست از مشتریان فعلی و مشتریان آتی خود داشته باشند. به همین منظور می توانند از ابزار هایی برای تجزیه و تحلیل تجربه کاربر بهره ببرند. وقتی به درکی درست از کاربران فعلی و آتی خود برسند می توانند بر همین اساس تکنیک های بازاریابی خود را اولویت بندی کنند.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آسان رایان می باشد
Registrant Rights and Responsibilities