با کنترل پنل هاست های لینوکس و ویندوز آشنا شوید
یکی از پیش نیازهای مهم در راه اندازی وب سایت، تهیه هاست مناسب و سپس کنترل پنل هاست است. هاست ها انواع مختلفی دارند. همان طور که در آموزش های قبلی ذکر کردیم هاست ها بر اساس نوع سیستم عامل به دو دسته تقسیم می شوند:
هر کدام از این هاست ها کارایی خاص خود را دارند و برای نوعی وب سایت مناسب هستند. صاحبان وب سایت ها باید بنابر نیازهای خود، نوع وب سایت و ویژگی های هاست گزینه مناسب را انتخاب کنند. برای آشنایی بیشتر و انتخاب بهتر می توانیدتفاوت هاست ویندوز با هاست لینوکس را مطالعه کنید.
کنترل پنل هاست
به عنوان صاحب وبسایت، مدیریت چند وب سایت بدون کنترل پنل هاست بسیار مشکل است پس به برنامه میزبانی سفارشی نیاز داریم. کنترل پنل هاست یک رابط مبتنی بر وب است که قابلیت مدیریت خدمات هاستینگ را دارد. این پانل ها می توانند حساب های ایمیل، حساب های FTP، مدیریت فایل، زیر دامنه ها، مدیریت فضای دیسک، نظارت بر پهنای باند، پشتیبان گیری و… را مدیریت کنند.
زمانی که هاست مورد نظر خود را انتخاب کردید، می توانید از کنترل پنل هاست به منظور مدیریت امور مرتبط با هاستینگ استفاده کنید. در واقع به کمک کنترل پنل هاست می توان جنبه های مختلف میزبانی سایت را مدیریت کرد. کنترل پنل موجب ساده سازی کارها و تسریع روند انجام امور می شود.
در انتخاب کنترل پنل هاست دو گزینه بسیار مهم را باید بررسی کرد:
سادگی کنترل پنل هاست : سادگی رابط کاربری بسیار مهم است، در غیر این صورت کاربران سردرگم می شوند. کنترل پنل ها باید وظایف مدیر سیستم را ساده سازی کنند تا حتی افراد غیر فنی هم بتوانند وظایف خود را به راحتی انجم دهند.
رابط کاربری مناسب: کنترل پنل هاست باید دارای رابط کاربری مناسبی باشد تا کاربران بتوانند تمام جنبه های میزبانی خود را به راحتی مدیریت کنند.
در میان کنترل پنل های موجود پنل های cPanel و DirectAdmin و Plesk بسیار مشهور هستند.
انواع کنترل پنل هاست لینوکس
۱- cPanel
cPanel یک کنترل پنل هاست برای مدیریت برای هاست های لینوکس است. رابط گرافیکی جذاب آن به شما کمک می کند تا حساب های وب سایت خود را به راحتی و به سرعت مدیریت کنید.
ابزارهای اتوماسیون برای ساده سازی روند مدیریت وب سایت طراحی شده اند. cPanel از طریق مرورگر کنترل کاملی بر جنبه های مختلف وب سایت به شما می دهد. فرآیندهایی مانند ایجاد پایگاه داده، تنظیم ایمیل، مدیریت فایل ها و… را ساده می کند.
۲- DirectAdmin
DirectAdmin کنترل پنلی منبع باز و بسیار قوی است که با سرعت بسیار زیاد در حال رشد است و رقیب اصلی سی پنل محسوب می شود (که آسان رایان نماینده رسمی ارائه این کنترل پنل می باشد)
دایرکت ادمین نیز تمامی امکانات سی پنل را داراست و برای رقابت با سی پنل و دیگر کنترل پنل های وب رو به روز بر امکانت خود می افزاید
امکانات:
مدیریت ایمیل و پایگاه داده.
ایجاد حساب FTP برای کاربران.
مدیریت پسوند frontpage، DNS و مشاهده آمار.
و…
۳- Zpanel
Zpanel یک کنترل پنل هاست رایگان است به زبان PHP نوشته شده و با Apache، PHP و MySQL اجرا می شود.
انواع کنترل پنل هاست ویندوز
۱- Plesk
پلسک در حال حاضر قوی ترین کنترل پنل هاست های ویندوزی محسوب می شود.
کنترل پنل هاست Plesk یک راهکار جامع است که برای کنترل میزبانی مشترک، مجازی و اختصاصی استفاده می شود. امکاناتی ارائه می دهد تا هزینه های عملیاتی و منابع کاهش یابد. در حالی که در عین حال افزایش سودآوری، بهره وری و رضایت مشتری. چهار سطح ورود در پلسک وجود دارد که هر سطح دارای نقش و مسئولیت های خاصی است:
Administrator: بالاترین نقش است و مدیریت همه جانبه با تمام دسترسی ها را دارد.
Client / Reseller: حساب ورودی لایه دوم برای مدیریت کاربران نهایی.
Domain Owner یا مالک دامنه: اینها حساب های صاحب دامنه و شخص ثالث هستند.
Mail User
۲- WebsitePanel
کنترل پنل هاست WebsitePanel برای مدیریت هاست ویندوز است. پروژه WebsitePanel در طول زمان تکامل یافته و دیگر منبع باز خالص نیست. در حال حاضر دو چرخه شناخته شده از WebsitePanel وجود دارد.
بر روی هاست های لینوکس شرکت آسان رایان عمدتا کنترل پنل قدرتمند دایرکت ادمین و بر روی سرورهای ویندوز این شرکت عمدتا کنترل پنل پلسک نصب می باشد.
برای مشاهده مشخصات پلن های هاست لینوکس و ویندوز آسان رایان کلیک نمایید.