سئو یا گوگل ادز، کدام یک برای شما بهتر است؟
در دیجیتال مارکتینگ یکی از سوالاتی که معمولا وجود دارد این است که چه کانالی برای جذب ترافیک و افزایش فروش مناسب تر است، سئو یا گوگل ادز (ادوردز)؟
سئو یا گوگل ادزهدف نهایی هر وبسایت تبدیل مشتریان احتمالی به مشتریان دائمی است و بهترین راه برای انجام دادن این کار این است که به مشتریان احتمالی تان نشان دهید که بیزینس شما وجود دارد. گرفتن رتبه های خوب در موتور جستجوی گوگل یکی از چالش برانگیزترین کارهایی است که هر بیزینسی برای معرفی سرویس ها و خدمات خود در پروسه بازاریابی با آن مواجه می شود. اینجاست که بیزینس ها با یک سوال مهم روبرو می شوند، آیا باید تبلیغات کلیکی مانند تبلیغات گوگل ادوردز را انجام داد، یا با صبر و حوصله و تلاش به سراغ بازی سئو رفت؟
سئو یا گوگل ادز (ادوردز)
پاسخ دادن به این سوال کار آسانی نیست و باید عوامل مختلفی را قبل از انتخاب یکی از این دو مسیر، و یا شاید هر دو، در نظر گرفت. بسیاری از بیزینس ها در همین لحظه نیز نمی دانند که باید از استراتژی سئو ارگانیک استفاده کنند یا به سراغ استراتژی کمپین های تبلیغاتی بروند و یا حتی از هر دو استفاده کنند.
نکته ای که قابل ذکر است این است که هر بیزینسی با بیزینس دیگر متفاوت است و در یک فضای بخصوص کار می کند بنابراین به صورت کلی پاسخ درست یا غلطی در اینجا وجود ندارد اما؛ بودجه، اهداف و زمان نقش مهمی را برای برگزیدن مسیر بهتر برای بیزینس شما ایفا می کنند.
چیزی که ما با استفاده از کسب تجربه در سالهای متمادی بدست آورده ایم و می دانیم این است که اگر استراتژی بازاریابی اشتباهی را انتخاب کنید در نهایت میزان زیادی از بودجه و زمان تان را هدر می دهید و ضرری که خواهید کرد بسیار بیشتر از سود مورد نظر است.
سئو یا گوگل ادز (ادوردز)
استفاده از سئو یا گوگل ادز یا هر دو بسته به هر بیزینس دارد
اینجاست که دوباره به سوال اصلی خود برمی گردیم، در واقع اگر بخواهیم جواب منطقی برای این سوال پیدا کنیم می توانیم از چنین پاسخی استفاده کنیم: ” بازاریابی سئو شامل انجام دادن یک سری اعمال بخصوص به صورت پیوسته است که باعث ایجاد یک پایه مستحکم ارگانیک و طبیعی می شود که در ادامه باید با تبلیغات PPC یا همان پرداخت به ازای کلیک بهینه سازی شود تا بتواند به صورت ماکسیمم دیده شدن بیزینس توسط مخاطبان و همچنین افزایش نرخ تبدیل را برای بیزینس مورد نظر به ارمغان بیاورد. ”
بنابراین برای انجام این کار ما باید مطمئن شویم که وبسایت مان دارای چندین المان کلیدی لازم برای موفقیت اعم از تکنیک های سئو، رابط کاربری دوستانه، رابط کاربری موتورهای جستجو، ملزومات تکنیکی وبسایت، ظاهر و پوسته ی وبسایت، زمان بارگزاری و عوامل مشابه دیگر است.
هنگامی که مطمئن شویم وبسایت ما اکثر این قابلیت ها را داراست، منطقی است که فعالیت های بازاریابی مان را با مقداری کمپین PPC همراه کنیم تا بتوانیم از محدودیت های دسترسی فعالیت های ارگانیک آزاد شده و به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنیم.
دوره سئو تخصصی
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
ممکن است هنوز هم گیج شده باشید و به جوابی که می خواهید نرسیده باشید، بگذارید باز هم بیشتر موضوع را باز کنیم. اول از همه لازم است که بدانید جستجوی ارگانیک ترافیک بیشتری را نسبت به جستجوی پرداختی به سمت وبسایت شما روانه می کند. طبق تحقیقات یکی از وبسایت های بزرگ حوزه بازاریابی دیجیتال در سال ۲۰۱۴ مشخص شد که بیش از ۶۴ درصد ترافیک کل وب سایت های دنیا از طریق جستجوی ارگانیک وارد می شود، در حالی که سهم جستجوی پولی تنها ۶ درصد است!
اما در نظر داشته باشید که این ۶ درصد معمولاً شامل افرادی است که در حال حاضر نیز مشتری احتمالی محسوب شده و در قسمت های پایین تری از قیف فروش قرار دارند و احتمال خرید بالاتری دارند، اما میزان بالای ترافیک وارد شده از طریق جستجوی ارگانیک را به هیچ وجه نمی توان نادیده گرفت.
درست است که جستجوهای پرداختی به برندها کمک می کند به اهدافی که می خواهند برسند، اما همیشه باید به تفاوت میزان ترافیک کسب شده از طریق جستجوی ارگانیک و جستجوی پرداختی توجه شود. علاوه بر این اگر بخواهیم به این موضوع از دید دیگری نگاه کنیم، هنگامی که برند یا بیزینسی از تبلیغات کلیکی استفاده می کند، در واقع این وبسایت برند یا بیزینس است که مورد تبلیغ قرار می گیرد، بنابراین وبسایت مذکور باید ملزومات گفته شده در بالاتر را داشته باشد تا بتواند به موفقیت برسد، ملزوماتی که هم برای تبلیغات کلیکی و هم برای سئوی ارگانیک مورد نیاز است.
سئو یا گوگل ادز (ادوردز)
همیشه باید به تفاوت میزان ترافیک کسب شده از طریق سئو یا گوگل ادز توجه شود
حالا اگر المان های حیاتی مورد نیاز وبسایت به خوبی پیاده سازی نشده باشند، منطقی نیست که پول های خود را صرف تبلیغ کردن وبسایتی کنیم که به خوبی به آن رسیدگی نشده باشد و لندینگ پیج بدردنخور، صفحات ۴۰۴ متعدد، لینک های خراب و ظاهر گیج کننده داشته باشد. درست است که احتمالاً تا حدی میزان ترافیک و تبدیل افزایش پیدا می کند، اما شما به هیچ وجه نمی توانید از این طریق اعداد بزرگ مربوط به ترافیک ورودی از جستجوی ارگانیک را تکرار کنید.
در عین حال نمی توان گفت که حتی یک وبسایت فاقد المان های کلیدی هیچوقت نمی تواند از تبلیغات کلیدی بهره ای ببرد، حتی چنین وبسایتی نیز می تواند، اما با صرف بودجه فوق العاده هنگفتی که خود نیازمند چند سال جمع آوری بودجه است.
اگر یک بیزینس سرمایه گذاری برروی تبلیغات کلیکی را متوقف کند، تنها چیزی که دارد کلمات دهانی ( مانند بک لینک ها )، شبکه های اجتماعی و حضور ارگانیک برای رسیدن به موفقیت است. بنابراین یک حضور پایدار و مستحکم و ارگانیک مهمترین لازمه برای موفقیت یک وبسایت و در نتیجه یک بیزینس است.
بهینه سازی موتور جستجو به صورت ارگانیک
بزرگترین مزیت داشتن رتبه ی سئوی خوب این است که رتبه ی ارگانیک خوب بیشتر از رتبه ی تبلیغاتی قابل اتکاست. گوگل انقدر در زندگی همه ی ما حضور داشته است تا مخاطبان فرق بین نتایج ارگانیک و رتبه های تبلیغاتی را تشخیص دهند. همچنین بسیاری از کاربران می دانند که بیزینس های بالای گوگل ادوردز بزرگترین جیب ها را دارند. تحقیقات در این مورد نشان می دهد که رتبه ارگانیک بالا ۵۰ درصد نرخ کلیک بالاتری نسبت به رتبه گوگل ادز بالا دارد.
با این تفاسیر، بسیاری از بیزینس ها در می یابند که رتبه های بالاتر ارگانیک باعث ایجاد اعتماد بیشتری می شود، اعتماد بیشتر باعث ایجاد سود بیشتر می شود و سپس این بیزینس ها می توانند دلارهای بیشتری را برای رسیدن به قله هزینه کنند. اما حقیقت این است که موضوع به این سادگی نیست، در واقع خیلی پیچیده تر است. اینجاست که آژانس های سئو وارد می شوند.
بهینه سازی موتور جستجو به صورت ارگانیک
رتبه های بالاتر ارگانیک باعث ایجاد اعتماد بیشتری می شود
آژانس هایی مانند Start Digital مطمئن می شوند که وبسایت شما گوگل دوست است، کارایی وبسایت را افزایش می دهند و اهمیت آن را پیش چشم موتورهای جستجو بالا می برند. آنها مطمئن می شوند که متون استفاده شده در وبسایت شما مرتبط هستند، هدلاین های شما کاملاً تگ گذاری شده اند، عکس های وبسایتتان بهینه سازی شده و تگ گذاری شده هستند و همچنین وبسایت شما موبایل دوست است. آژانس ها مطمئن می شوند که سرورهای وبسایت شما به درستی کار می کنند و زمان بارگزاری وبسایت شما با توجه به محتوای درون آن در کمترین زمان ممکن است.
سئوی ارگانیک به تلاش و زمان زیادی نیازمند است، اما زمانی که وبسایت شما از همه نظر مناسب باشد، در طولانی مدت موفقیت باورنکردنی و شکست ناپذیری را برای شما به ارمغان می آورد و اعتمادی را در مخاطبان ایجاد می کند که گاهی وقتها حتی هزاران دلار نیز نمی تواند جای آن را بگیرد.
گوگل ادز Google AdWords
همانطور که می دانید مدل های مختلفی از تبلیغات پرداختی در دنیای دیجیتال وجود دارد اما ما در این مقاله می خواهیم به صورت اختصاصی برروی گوگل ادز تمرکز کنیم چرا که این سرویس معروفترین و مورد استفاده ترین سرویس در این زمینه است. ادوردز یکی از بهترین ابزارها برای رسیدن به بالای قله ی نتایج است. با این وجود، این دستاورد نیازمند خرج کردن مبالغ مختلفی است و حتی ممکن است در صورت مدیریت نکردن درست بودجه و همچنین کمپین، تمام این هزینه های صرف شده بیهوده و بدون هیچ نتیجه ای باشد.
سیستم کاری گوگل ادوردز به صورت پرداخت به ازای کلیک ( PPC ) است. به این صورت که هر زمان که فردی برروی تبلیغ شما کلیک کند، شما باید هزینه ای را بپردازید. بدیهی است که کیووردها و موضوعات مورد جستجوی محبوب تر هزینه ی بیشتری نسبت به کیووردها و موضوعات کمتر شناخته شده می طلبند. میزان هزینه ای که پرداخت می کنید معمولاً علاوه بر محبوبیت کیوورد به بازار شما و رتبه ای که می خواهید بدست بیاورید بستگی دارد. مسلماً کمپانی که برای کیووردی ۲۰ سنت پیشنهاد می دهد نمی تواند تبلیغ خود را بالاتر از کمپانی که برای همان کیوورد ۳۰ سنت پیشنهاد می دهد ببیند.
دوره گوگل ادز پیشرفته
قدرتمندتر و حرفه ای تر با گوگل ادز کار کنیم
هنگامی که می خواهید یک کمپین تبلیغاتی را راه اندازی کنید باید بدانید که مخاطبان شما زمانی که می خواهند از سرویس ها یا محصولات شما استفاده کنند چه عباراتی را جستجو می کنند. جالب اینجاست که پاسخ این سوال معمولاً کیووردهای گران قیمت و محبوب نیست، بلکه کیووردهای دم دراز هستند که اتفاقاً قیمت های بسیار بسیار ارزانتری نسبت به کیووردهای کوتاه داشته و رقابت کمتری نیز دارند.
یکی از بهترین مزیت های پرداخت به ازای کلیک این است که شما می توانید مشخص کنید که به ازای جستجو شدن چه موضوعاتی برای مخاطبان دیده شوید. این قابلیت زمانی مخصوصاً به کار شما می آید که می خواهد ببینید کدام کیووردها بهترین نتایج را برای شما بدست می آورند. با استفاده از ابزار مدیریت گوگل ادوردز شما می توانید ببینید که کدام کیووردها بازدیدکننده برای وبسایت شما ایجاد می کنند.
جستجوی پیشرفته گوگل: ۲۴ تکنیک Advanced Search گوگل
اگر جستوجوی شما در گوگل به چند کلمه ساده محدود میشود پس بهتر است برای آموزش یافتن اطلاعات دقیق تر، جستجوی حرفه ای در گوگل با ما همراه باشید
کدام برای ایجاد تاثیر لحظه ای بهتر هستند؟
اگر سوالی که در ابتدای مقاله مطرح کردیم را تغییر داده و به صورت ” کدام یک از این ۲ برای برند من در همین لحظه بهتر است؟ ” مطرح کنیم، باز هم جواب های متفاوتی خواهیم داشت.
در صورتی که بتوانیم ملزومات وبسایت را فراهم کرده و لندینگ پیج های متناسب را ایجاد کرده و تبلیغات مفید و هدفمندی را داشته باشیم، با استفاده از دلار می توانیم نرخ بازگشت سرمایه قابل توجهی برای خود ایجاد کنیم. اما اتکا کردن تنها برروی تبلیغات پرداختی، پس از گذشت مدتی برای شما گران تمام می شود، مخصوصاً زمانی که دیگر المان های موفقیت که کمپین تبلیغاتی شما به آن ها نیاز دارد به خوبی کار نکنند.
ایجاد تاثیر لحظه ای بهتر با سئو یا گوگل ادز
گوگل ادز برای بیزینس ها نرخ بازگشت سرمایه قابل توجه در کوتاه مدت را به همراه دارد
درست است که خرج کردن مقداری دلار برای نشان دادن حضور در دنیای دیجیتال و بدست آوردن نرخ بازگشت سرمایه قابل توجه در کوتاه مدت ممکن است به شما کمک کند، اما اگر داده های مورد نظر هر دو مورد را بررسی کنید می بینید که پیشرفت ارگانیک بدون این که به دلار تبلیغاتی نیاز داشته باشد تاثیر طولانی مدت و بسیار بزرگتری را خواهد داشت.
بنابراین جستجوی پرداختی تاثیر لحظه ای خوبی برروی وبسایت شما می گذارد، اما دقیقاً تا لحظه ای پول پرداخت می کنید و به محض قطع شدن بودجه، به همان جایی برمی گردید که در ابتدا بوده اید.
هیولای دو سر!
بازاریابی جستجو از دو بخش اساسی و ۲ ابزار اصلی تشکیل شده است که تقریباً تمامی فازهای سفر کاربران را پوشش می دهند، از پیدا کردن و تحقیق گرفته تا رسیدن به مرحله خرید و تبدیل. این دو ابزار بازاریابی جستجوی ارگانیک و بازاریابی جستجوی پرداختی هستند.
جالب است بدانید که این دو در کنار هم بسیار خوب عمل می کنند، اما اکثر اوقات، این کار برای بسیاری از برندهای کوچک شدنی نیست. بنابراین تحت چنین شرایطی بخصوص برای برندهای کوچکتر منطقی است که در ابتدا به فعالیت های سئو بپردازید قبل از این که بخواهید از متدهای تبلیغات پرداخت به ازای کلیک استفاده کنید.
سفر مشتری (Customer Journey) چیست؟
نمونه عملی ترسیم نقشه سفر مشتری
البته که زمان هایی وجود دارد که سئوی شما دچار چالش های عجیب و غریب و سختی می شود و یا ممکن است یک تغییر الگوریتم ناگهانی چیزی باشد که باعث شود ساعت ها با آن به جنگ بروید، اما به یاد داشته باشید که صرف کردن چندین ساعت برای بهبود سئو و در ادامه صرف مقداری هزینه مدیریت شده و بودجه بندی شده برای جستجوی پرداختی بهترین راه حل برای برندهایی است که بودجه محدود و اهداف بلندی دارند.
در مورد برندهای بزرگ شرایط چگونه است؟
پاسخ دادن به سوال ما در مورد برندهای بزرگ جواب های متفاوتی نسبت به شرایط قبلی دارد. هنگامی که یک برند تولیدی بزرگ دست از قرار دادن تبلیغات پرداخت به ازای کلیک برمی دارد، احتمالاً با همان افت عملکردی مواجه می شود که همه ی وب سایت های دیگر با آن مواجه می شوند. اما این برندهای بزرگ معمولاً دارای تیم های بازاریابی بزرگی هستند که تا با استفاده از آن ها خلا ایجاد شده را جبران نمایند و کیفیت وب سایت خود را در زمینه های متفاوت بهبود بخشند و همچنین نتایج کسب شده چه خوب و چه بد را بسنجند.
شرایط برندهای بزرگ
بسیاری از برندهای بزرگ حضور قدرتمندی در عرصه جستجوی ارگانیک دارند و بهبود این حضور با تبلیغات کلیکی سرعت می گیرد
البته فراموش نکنید که بسیاری از برندهای تولیدی بزرگ در حال حاضر نیز حضور قدرتمندی را در عرصه جستجوی ارگانیک از خود بجای گذاشته اند و بنابراین بهبود این حضور قوی در عرصه موتورهای جستجو به وسیله تبلیغات کلیکی نه تنها منطقی است بلکه می تواند پیشرفت آنها به سوی جلو را نیز سرعت بخشد.
سئو یا گوگل ادز کدام مورد برای شما بهتر است؟
اگر بودجه محدودی دارید و باید از میان این ۲ رویکرد بازاریابی یکی را انتخاب کنید، برای این کار باید جدا از عواملی که بالاتر اشاره کردیم به چندین فاکتور دیگر نیز نگاهی داشته باشید. همه ی ما می دانیم از لحاظ قدرت جستجوی پرداختی به هیچ عنوان نمی تواند با جستجوی ارگانیک رقابتی داشته باشد.
اما فاکتورهایی که برای این انتخاب باید در نظر بگیرید عبارتند از:
وضعیت فعلی وب سایت شما
رتبه ارگانیک وبسایت و میزان دسترسی مخاطبان از طریق جستجوهای ارگانیک به وب سایت شما
آیا در حال حاضر از تبلیغات کلیکی و پرداخت به ازای کلیک استفاده می کنید یا خیر
اهداف وبسایت و برند شما
اکثریت ترافیک ورودی به وبسایت شما از چه طریقی حاصل می شود
برند، محصول یا خدمات شما به چه صورت در مسیر خرید مخاطبان جای می گیرد
تقریباً مانند تمامی جنبه های دیگر دیجیتال مارکتینگ، قسمت بزرگی از قدم بعدی درستی که می توانید بردارید به داستان مخصوص برندتان، وبسایت تان، اهدافتان و مخاطبانی که می خواهید به مشتری تبدیل کنید بستگی دارد.
برندسازی (Branding) چیست؟ ۷ تکنیک برندینگ برای مبتدی ها
برندینگ یا همان برندسازی (Branding) یکی از مهمترین اصول هر کسبوکاری است که استراتژی ها و اصول خاص خود را دارد ، دانستن این اصول برای هر بیزینسی الزامی است.
در انتها باز هم لازم است خاطرنشان کنیم که درباره این موضوع هیچ پاسخ درست یا پاسخ اشتباهی وجود ندارد. انتخابی که شما می کنید به بیزینس، میزان رقابت و بودجه ی شما بستگی دارد. برای بسیاری از بیزینس ها ترکیبی از تبلیغات کلیکی و جستجوی ارگانیک بهترین نتیجه را حاصل می کند. رتبه بندی بالای ارگانیک برای شما قدرت، اعتماد و نتایج دراز مدت را در پی دارد در حالی که تبلیغات کلیکی دارای تاثیر لحظه ای هستند و می توانند در کوتاه مدت به شما رتبه بالاتری بدهند تا در نتیجه بیشتر در دید عموم قرار بگیرید.
جمع بندی
فرقی نمی کند که خودتان می خواهید استراتژی های دیجیتال مارکتینگ خود را پیاده سازی کنید و یا از یک آژانس دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید، همیشه قبل از انجام هر کاری مقداری تحقیق کنید. رقیبان شما چه کاری انجام می دهند؟ چه رتبه ای دارند؟ با انجام چه کارهایی در تیم برنده ها قرار دارند؟ از چه کیووردهایی استفاده می کنند؟ گاهی وقت ها بدست آوردن جواب این سوالات راهی که باید برای موفقیت در حوزه کاری خود را در پیش بگیرید به شما نشان خواهند داد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آسان رایان می باشد
Registrant Rights and Responsibilities