افزایش سرعت وبسایت
موضوع افزایش سرعت وبسایت یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین مباحث موجود در بازاریابی اینترنتی به حساب میآید. اخیراً سرعت بارگذاری یک وبسایت به یکی از فاکتورهای اصلی در زمینه موفقیت در بازاریابی اینترنتی تبدیل شده است. پیشتر چنین مسئلهای به این اندازه مهم نبود. شاید دلیل اصلی چنین مسئلهای افزایش قابلتوجه درصد توقع کاربران و همچنین پرسرعتتر شدن اینترنتهای امروزی است. اما موضوع مهمتر به رقابت نزدیک رقبا مرتبط است. کشمکشها و رقابتها در بین تجارتهای آنلاین بسیار تنگاتنگ شده و حالا میتوان گفت که چند ثانیه تأخیر مساوی است با شکست تدریجی و بدون چون و چرای یک تجارت آنلاین.
متخصصین فعال در مبحث بهینهسازی وبسایتها و موتورهای جستجو طی یک تحقیق جامع دریافتند که فقط یک ثانیه تأخیر بیشتر در بارگذاری یک سایت برابر است با:
7% نرخ کمتر تبدیل کاربران به مشتری
16% افت رضایت مشتریان
11% بازدید کمتر از صفحات وبسایت شما
با چنین آمار و ارقامی میتوان گفت که این روزها چه ما بخواهیم و چه نخواهیم مسئله سرعت بارگذاری یک سایت به شدت اهمیت پیدا کرده است. کاربران امروزی هوشمندتر از قبل بوده و با اطلاعات و آگاهی بیشتری در فضای مجازی فعالیت میکنند. سطح توقع آنها نسبت به سالهای قبل به مراتب افزایش داشته است و به خاطر وجود صدها وبسایت رقیب، این کاربران با کوچکترین بهانهها نیز ممکن است وبسایت شما را ترک کنند. سرعت کم لودینگ یک سایت شاید بهانه بزرگی به نظر نرسد اما مطمئن باشید برای کاربران اهمیت زیادی دارد.
آنها دیگر مثل قدیم که سرعت اینترنتها پائینتر بود و مردم برای باز شدن یک سایت مدت زیادی صبر میکردند، نیستند و دیگر صبر و تحمل زیادی برای اتلاف وقت خود ندارند. آن هم در نسلی که سرعت اینترنتهای امروزی روزبهروز در حال افزایش است. به هر حال در دنیای مدرن امروز و رقابت سرسخت بین وبسایتها، سرعت کم بارگذاری یک سایت توجیهی ندارد. به جز موارد گفته شده، وبسایتهایی که سرعت بارگذاری کمتری داشته باشند از لحاظ موتورهای جستجو نیز رتبههای مناسبی نمیگیرند. چندی پیش گوگل رسماً به وضوح اعلام کرد که سرعت بارگذاری یک سایت به جمع فاکتورهای اصلی رتبهبندی سایتها اضافه شده است.
چگونه سرعت سایت را چک کنیم؟
ممکن است وقتی صفحهی وبسایت خزمانی که شما از سایتی بازدید میکنید مرورگر شروع به ذخیره کردن بخشهایی از وبسایت میکند تا دفعات بعدی با سرعت بالاتری همان وبسایت را بارگذاری کند. به این عمل، کش (cash) گفته میشود. بنابراین شما شاهد سرعت واقعی وبسایت نبودهاید!و آن را باز میکنید، در ابتدا تصور کنید خبری از کندی سرعت نیست! اما این فرایند کش مرورگر است که باعث ایجاد این برداشت نادرست میشود!
همانطور که در مقالهی وظایف پشتیبان وب سایت بررسی کردیم، کنترل سرعت سایت یک وظیفهی مهم برای مدیران وب سایتها شمرده میشود. پس اگر به نحوهی صحیح مدیریت یک وب سایت توجه می کنید، ابتدا به کمک این ابزارها سرعت سایت خود را بسنجید و در صورت مشاهدهی کندی سرعت از روشهایی که در این مقاله عنوان شده، استفاده نمایید.
ابزارهای تست سرعت سایت
۱- website speed test
اگر یک وبسایت وردپرسی دارید از ابزار رایگان website speed test استفاده کنید. این ابزار سرعت بارگذاری صفحهی سایت، تعداد درخواستها و سایز صفحهی سایت را در اختیار شما قرار می دهد.
۲- PageSpeed Insights
این ابزار هم یک روش تست سرعت است که توسط خود گوگل راه اندازی شده است. سرعت سایت شما را میسنجد و راهکارهایی برای بالا بردن سرعت سایت در اختیار شما قرار میدهد.
تنها مشکل این ابزار محدودیت آن برای کاربران ایرانیست! باید قبل از ورود به این صفحه آی پی خود را تغییر دهید.
۳- sitechecker
این ابزار نیز برای تست سرعت وب سایت و ارائه راهحلهایی برای بهبود آن ساخته شده است.
۴- Gtmetrix
شاید محبوبترین ابزار تست سرعت حداقل در ایران همین ابزار باشد. ما قبلا روش استفاده از این ابزار را در پستی جداگانه بررسی کردهایم.
افزایش سرعت سایت با ۱۰ روش ساده و موثر
۱– بهینه سازی تصاویر
همانطور که میدانید یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرعت بارگذاری سایت، حجم صفحات است. تصاویر تاثیر زیادی در افزایش حجم صفحات میگذارند. بنابراین برای استفاده از تصاویر سعی کنید تصویر مورد استفاده، از سایز مورد نیاز بزرگتر نباشد.
بهتر است برای فعالیتهای گرافیکی از فرمت PNG و برای تصاویر طبیعی از JPG استفاده شود. همچنین قبل از بارگذاری تصاویر در وبسایت آنها را فشرده کنید. میتوانید با کمک ابزاهایی مثل فتوشاپ، JPEG Imager و… این کار را به راحتی انجام دهید.
۲– استفاده از افزونهی کش مرورگر
هربار که صفحه ای از یک وبسایت را باز میکنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایلهای PHP دریافت میکند و در قالب Html به شما نمایش میدهد. اما این پروسه طولانی و زمانبر است.
برای کوتاه کردن آن کافیست یک افزونهی
کش نصب کنید. اینگونه با اولین load سایت بخشی از اطلاعات صفحه که معمولاً ثابت است (مثل تصاویر و فایلهای css) در حافظه سیستم کاربر ذخیره میشود. حالا اگر کاربر مجدداً وارد همان صفحه شود، دیگر اطلاعات، مراحل طولانی اولیه را طی نمیکنند و از کش دریافت میشوند.
اگر یک وبسایت وردپرسی دارید میتوانید از افزونههای زیر استفاده نمایید.
WPFFPC
WP Rocket
WP Super Cach
W3 total cache
۳- استفاده از قالبهای مناسب
گاهی حین استفاده از قالبهایی با کدنویسی ضعیف و ناکارآمد شاهد کند شدن وبسایت خود هستیم. سعی کنید از قالبهایی استفاده کنید که سبک و سادهتر هستند و انیمیشن و تحرکات بیهوده ندارند.
۴- استفاده از افزونههایی با سرعت بیشتر
اگر از
وردپرس یا جوملا یا سایر سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنید مراقب سرعت پلاگینها باشید! بعضی از پلاگینها با کدنویسی ضعیف خود موجب اجرای کند و در نتیجه کاهش سرعت سایت میشوند. بهتر است این افزونهها را پاک کنید و از افزونههای مناسبتری استفاده نمایید.
۵- کنترل فعالیتهای پس زمینه
زمانی که ما در صفحهی سایت در حال مشاهدهی مطالب هستیم، ممکن است فعالیتهایی در پس زمینه در حال انجام باشند. مثلاً افزونههای پشتیبانگیر(backup) در حال تهیه نسخه پشتیبان باشند، یا برنامههایی که از قبل توسط cron jobsها ایجاد کردهایم، اجرا میشوند.
این اعمال میتوانند در سرعت وبسایت اثر داشته باشند. بنابراین بهتر است در میزان استفاده از آنها دقت بیشتری به خرج دهیم. همچنین زمانبندی اجرای آنها را به ساعاتی که وبسایت متحمل ترافیک کمتری است موکول کنیم.
۶- استفاده از CDN
اگر وبسایت فعالی دارید و کاربرانی از کشورهای مختلف به سایت شما سر میزنند پیشنهاد میکنیم به سراغ
CDN بروید.
با فعال سازی CDN اطلاعات سایت در سرورهایی از سرتاسر جهان ذخیره میشود. اینگونه اطلاعات برای هر کاربر از نزدیکترین سرور به شخص بارگذاری میشود و نه از سرور اصلی سایت ما. این فرآیند باعث میشود سرعت لود سایت افزایش یابد.
۷- میزبانی فایلهای چند رسانهای
اگر در سایت خود از ویدیو و پادکستهای متعدد استفاده میکنید، این بسیار عالی است! اما بهتر است آنها را مستقیماً در
هاست خود بارگذاری نکنید.
برای افزایش سرعت و کاهش هزینههای مصرف پهنای باند یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید یا از وبسایتهایی مثل آپارات کمک بگیرید.
برای افزایش سرعت و کاهش هزینههای مصرف پهنای باند یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید یا از وبسایتهایی مثل آپارات کمک بگیرید.
۸- فشرده کردن فایلهای کد
فایلهای javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. Gzip یک روش موثر است که میتواند حجم فایلها را تا ۷۰٪ کاهش دهد. برای فعالسازی آن از طریق فایل htaccess. طبق آموزش سایت gtmetrix اقدام نمایید.
سعی کنید سطرهای خالی بین کدها را ازبین ببرید، کامنتها را حذف نمایید و خلاصه اینکه تا حد امکان فایلها را فشردهتر کنید.
۹- کم کردن تعداد ریدایرکتها
گاهی با لینکهایی مواجه میشوید که با کلیک روی آن بعد از بازشدن آدرسی از سایت به صورت اتومات به صفحهی جدیدی انتقال داده میشوید. این همان ریدایرکت است. با کاهش ریدایرکتها میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
۱۰- استفاده از lazy load
اگر از تصاویر و ویدیوهای متفاوت در وبسایت استفاده کردهاید بهتر است حالت lazy load یا همان بارگذاری کند را فعال کنید.
در این روش به جای load شدن یکبارهی همهی تصاویر و ویدیوها، بارگذاری متناسب با بخش قابل روئیت صفحه انجام میشود. یعنی هربار که کاربر به سمت پایین صفحه اسکرول کند، تصاویر آن بخش بارگذاری میشوند.
این روش تاثیر خوبی در بالا بردن سرعت سایت خواهد داشت. برای فعال کردن آن نیز میتوانید از افزونههایی همچون WP Rocket استفاده نمایید.