اگر به تازگی مشغول به فعالیت در طراحی وب سایت شده اید ، با اصطلاحات صنعت فناوری همچون طراحی سایت با یوآی ( ui ) و طراحی سایت با یو ایکس ( ux ) روبرو می شوید. در این بخش قصد داریم شمارو با دو اصطلاح یو آی و یوایکس آشنا کنیم:
UI چیست؟
UI مخف user irterface به معنی رابط کاربری است. عامل UI در حالتهای مختلفی بر روی انواع سیستمها وجود دارد همچنین یکی از مهمترین مباحث در دنیای IT میباشد. UI یک اصطلاح و یک عنوان شغلی در طراحی سایت میباشد.
UI تمامی چیزی است که در صفحهی نمایش نشان داده میشود شامل تصاویر٬ رنگها٬ جداول٬ ویدئوها٬ آیکونها و خیلی عناصر دیگر که کاربر برای تعامل با وبسایت از آنها استفاده میکند. به همهی این عناصر رابط کاربری میگویند و به کسی که مسئول طراحی این عناصر است طراح رابط کاربری میگویند.
UX چیست؟
UX مخفف کلمهی user experience و به معنی تجربه کاربری است.تجربهی کاربری همان طور که از اسمش معلوم است دنبال راههایی است که کاربر از حضور در وبسایت احساس و تجربه خوبی داشتهباشد. او فکر می کند که کاربر چرا و در چه شرایطی از این محصول(سایت) استفاده میکند٬ قراراست پس از ورود به سایت یا اپلیکیشن به کجا هدایت شود٬ چه چیزی به او نشان داده میشود و اهداف ما از اینکه کاربر وارد سایت ما شده است چیست.
طراح UX سعی دارد تجربه کاربر از کار با سایت٬ محصول یا خدمات را بهبود دهد در اینجا وظیفهی طراح سایت چیزی از طراحی محیطی زیبا برای وب سایت ما می باشد بلکه باید سایت را به گونهای طراحی کند تا کاربر با آن ارتباط احساسی برقرارکند. طراح UX بخش هایی را طراحی می کند که کاربر مشاهده نمیکند درواقع منطق و اصول سایت را پیاده سازی می کند.
تفاوت های اصلی یو ایکس و یو آی در طراحی سایت:
1. یو ایکس در راستای کاربردی تر کردن طراحی سایت فعالیت می کند اما یو آی به ظاهر و زیبایی آن می پردازد .
2. یو ایکس به کاربران طراحی سایت این امکان را می دهد تا به اهداف خود در خصوص خرید و سایر دریافت سایر سرویس ها ، راحت تر دستیابی پیدا نمایند اما یو آی ارتباطات احساسی که از ظاهر طراحی سایت به کاربر منتقل می شود را فراهم می نماید .
3. در طراحی سایت ، ابتدا فرآیند یو ایکس و سپس فرآیند یو آی انجام می شود .
4. یو ایکس از یو آی کامل تر می باشد زیرا علاوه بر ظاهر محصول به جوانب آن همچون نوع خدمات رسانی و رضایت مشتریان نیز توجه دارد اما یو آی تنها به زیبایی و جذابیت ظاهری محصول می پردازد .
5. پهنای باند مورد نیاز برای طراحی سایت که از جدید ترین و کاربردی ترین مقالات وب سایت نونگار پردازش می باشد را نیز مطالعه نمایید
وظایفی که یک طراح رابط کاربری (UI) دارد؟
بررسی پروژه و نیازسنجی
طراحی بصری کاربر
توسعه گرافیکی محصول
برندینگ
تحقیق درباره طراحی، تعاملی بودن و ریسپانسیو
چیدمان راحت، استفاده از پالت رنگی و تایپوگرافی در محتوای سایت یا محصول، طرحبندی سازمانی
نمونهسازی و ارائه طرح اولیه
پیادهسازی و تعامل با توسعهدهنده محصول
وظایف یک طراح تجربه کاربری (UX) چیست؟
مدیریت و بررسی رفتار کاربر و تعامل بین او با محصول
ارزیابی و شناسایی نیاز و تجربه کاربری با استفاده از ابزارهایی مانند مصاحبهها، نظرسنجیها، ابزارهای گوگل، مانتورینگ پلتفرم
تجزیه و تحلیل جامعه رقیب
طراحی نمونه اولیه و آزمایش
تمرکز روی اطلاعاتی که به کاربر داده میشود یا از او گرفته میشود. مانند فرمهای ثبتنام در وبسایت
معماری اطلاعات
بررسی بخش مارکتینگ
نوشتن و تدوین استراتژی
یادگیری نرمافزارهای طراحی
برای طراح UI و UX شدن نیازمند ابزارهایی هستیم که بتواند این فرآیند را برایمان آسانتر کند. در زیر با ۳ ابزار طراحی آشنا میشوید:
اسکچ: به عنوان یک ابزار طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری برای اکثر طراحان وب جایگزین فتوشاپ شده است.
adobe XD: یک ابزار طراحی وبسایت است که به شما این امکان را میدهد که به سادگی بتوانید مفهوم و یا نمونهای را پیادهسازی کنید.
فیگما: به شما امکان طراحی، نمونهسازی و جمعآوری بازخورد از دیگر طراحان را میدهد.
یکی از روش هایی که به بهبود مهارت های طراحی یو آی کمک می کند، تمرین مداوم است. لازم نیست که حتما هر روز طراحی کنید، بلکه تمرین مداوم به این معنی است که حداقل چند بار در هفته مشغول طراحی شوید. فراموش نکنید که هر بار طرح خود را به اشتراک بگذارید، از مخاطبان نظر بخواهید و به نظراتشان دقت کنید. این کار به طور ویژه به طراحان تازه کار کمک می کند تا با سرعت بیشتری پیشرفت کنند.
تمرین مداوم نه تنها مهارت و اعتماد به نفس شما را در کارتان بیشتر می کند، بلکه باعث می شود ریسک بیشتری را در کارتان بپذیرید، الگوهای جدیدی برای طراحی یو آی ایجاد کنید و سبک منحصر به فرد خود را که شما را از باقی طراحان متمایز می کند، پیدا کنید.
آسان رایان بابهترین خدمات طراحی سایت یوآی و یوایکس در کنار شماست...