امنیت سایت چیست :
به شرایط و وضعیتی گفته می شود که در آن سایت با وجود خدمات دهی معمول و مورد نیاز ، بالاترین سطح امنیتی مورد نیاز را داشته و سطح آسیب پذیری آن در پایین ترین سطح ممکن باشد. امنیت سایت به موارد بسیاری وابسته است که باید رعایت شوند.
اهمیت امنیت سایت:
امنیت سایت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و می توان گفت موثرترین عامل ادامه فعالیت ، ثبات و اعتبار یک سایت با توجه به موارد دیگر ، موضوع مهم امنیت است. متاسفانه با بررسی وضعیت سایت های عادی و حتی بزرگ و حساس به این نتیجه می رسیم که بسیاری از مدیران و مسئولان سایت ها اهمیت کمی به امنیت سایت می دهند. هک نشدن سایت ، امن بودن سایت را تضمین نمی کند به این معنی که ممکن است بر روی یک سایت با ضعف های امنیتی ، تلاشی برای هک و نفوذ به آن انجام نشده است و در صورت انجام سایت مورد بحث آسیب پذیر خواهد بود. اهمیت امنیت سایت زمانی مشخص می شود که سایت تحت حمله قرار دارد که محتمل به دو نتیجه خواهد بود. اگر امنیت سایت بصورت صحیح تامین شده باشد حمله ناموفق بوده و سایت آسیبی نخواهد دید اما اگر موارد امنیتی رعایت و تامین نشده باشد ضریب آسیب پذیری سایت بسیار بالا خواهد بود و امکان هک سایت و نفوذ به آن وجود دارد. این نکته نیز قابل توجه است که حتی با وجود انجام و پوشش موارد امنیتی هر سایتی در هر زمان و موقعیت مستعد دریافت حملات و آسیب پذیری ناشی از حملات است. نوع ، تعداد و روشهای هک و نفوذ بسیار گسترده هستند و مقابله در برابر تمامی آنها اقدامات بسیار جدی و دائمی را طلب می کند. علاوه بر پوشش و رفع موارد امنیتی بحث مراقبت و رسیدگی نیز در امنیت بسیار حائز اهمیت است.
اعتبار سنجی و رمزگذاری:
قابلیت تایید ورودی مشتری برای بازخورد سریع کاربر! اما هرگز به آن اعتماد نکنید. قبل از نمایش، همیشه
ورودی کاربر را تایید و کد گذاری کنید.تمامی اقدامات و ورودی های کاربر را در لیست سفید سرور ثبت کنید
و پس از تایید برای اعمال به SQL بفرستید! هرگز اطلاعات سمت کاربر
را به طور مستقیم و بدون تایید به سمت سرور نفرستید.
پیکربندی ابری:
اطلاعات درونی
هاست و سرویس ها نباید به صورت عمومی نمایش داده شوند! در زمان پیکربندی AWS
و تنظیم VPCها بسیاربادقت عمل کنید تا از نمایش عمومی سرویس جلوگیری شود.مطمئن باشید که
تمامی سرویس ها حداقل درگاه های پذیرنده را در حالت آماده به دریافت دارند.این نکته را در نظر داشته
باشید که ناشناخته بودن در بعضی مواقع بهتر است!استفاده از درگاه های
ناشناخته کار را برای هکرها کمی سخت تر می کند.
میزبانی سایت بر روی هاست امن:
هاستِ سایت خود را از
شرکت های معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید. وجود بستر امن که سایت بر روی آن میزبانی می شود از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. استفاده از سیستم های امنیتی شامل آنتی ویروس ، آنتی اسپم ، آنتی شل ، فایروال سخت افزاری و نرم افزاری و کانفیگ حرفه ای و اصولی سرور نقش اساسی در برخورد با حملات را ایفا می کند. در کل امنیت سایت وابسته به تمامی عوامل مطرح شده است که امنیت هاست نیز یکی از موارد بسیار مهم است. در هنگام خرید هاست به موارد ذکر شده توجه نمایید.
دریافت سیستم مدیریت محتوا ، قالب و افزونه تنها از منبع اصلی:
متاسفانه دلیل عمده به خطر افتادن امنیت بسیاری از سایت ها عدم رعایت اصل دریافت سیستم مدیریت محتوا
، قالب و افزونه تنها از منبع اصلی است. ساختار فایل ها به راحتی قابل تغییر بوده و امکان ترکیب آنها با بدافزار ، شل ، اسپمر و … وجود دارد. پس بنابراین هر فایلی که از منبع غیر اصلی آن دریافت می شود می تواند مستعد و حاوی انواع بدافزارها باشد. به شدت توصیه می کنیم این اصل را رعایت کنید تا از بروز مشکلات حاد و به خطر افتادن امنیت سایت خود جلوگیری کنید.
راه اندازی گواهی امنیتی SSL بر روی سایت:
یکی از بهترین راهکارها برای حفظ امنیت اطلاعات کابران و مدیران سایت استفاده ا
ز گواهی امنیتی SSL بر روی سایت است که علاوه بر موارد امنیتی ، تاثیرات بسیار خوبی در نتایج سئو و جلب اعتماد کاربران دارد. گواهی ssl بر روی سایت اطلاعات ورودی و خروجی را با الگوریتم بسیار پیچیده ای رمزنگاری کرده و از شنود و دزدیده شدن آنها جلوگیری می کند. اینکار سبب می شود که در بسیاری از حالات حتی در صورت استفاده کاربر یا مدیر سایت از اینترنت ناامن مشکلی ایجاد نشود. در واقع در این حالت اگر اطلاعات مورد شنود نیز قرار گیرد قابل بهره برداری نخواهد بود و شنود کننده با یکسری اطلاعات رمزنگاری شده روبرو خواهد شد.
رعایت امنیت سایت، ما را از چه مواردی در امان نگه میدارد؟
امنیت کامل و بینقض یک سایت، آن را از تهدیدات زیر محافظت میکند:
بدافزار (Malware): این واژه، ترکیب عبارت «Malicious Software» است. بدافزارها میتوانند به شکلهای مختلف تبدیل شوند و البته بهسختی قابلشناسایی خواهند بود. حملات شایعی از جمله «رمزگشایی» در سال ۲۰۱۷ روی سایت رسمی سرویس سلامت همگانی (NHS) تأثیر گذاشت. شکل دیگری از اینگونه بدافزارها میتواند مدتها بهصورت ناشناخته در یک سایت باقیمانده و اطلاعات بازدیدکنندگان آن را بدزدند یا حتی از طریق بدافزار، روی دستگاههای آنها نفوذ کنند.
حملات دیداس (DDoS): حملات DDoS، پیچیده به نظر میآیند؛ اما ایدهی کلی آن ساده است. افرادی با ارسال درخواست و ترافیک بیش از حد سمت یک سایت، آن را از دسترس کاربران اصلی خارج میکنند. گاهی این افراد خرابکار، برای برداشتن این ترافیک و در دسترس قرار دادن مجدد سایت مورد نظر، از صاحب وبسایت درخواست پول میکنند.
وندالیسم یا خرابکاری (Vandalism): اگر هکری بتواند به سایت شما دسترسی پیدا کند، قادر به ایجاد تغییراتی در آن خواهد بود. گاهی اوقات این تغییرات در قالب تزریق بدافزار به سایت است که میتواند بهصورت پیامی روی سایت به نمایش درآید. گاهی نیز ایجاد این تغییرات خرابکارانه موجب اخلال در عملکرد سایت مورد نظر میشود.
از دست دادن ناگهانی دیتا: گاهی اوقات حتی ممکن است سایت شما در معرض فعالیتهای خرابکارانه و بدافزارها قرار نگیرد ولی همچنان با خسارتهایی مواجه شود. از دست دادن ناگهانی اطلاعات سایت میتواند همانند حملات سایبری موجب اخلال در عملکرد آن شود. پس امنیت بالای یک سایت میتواند از بروز هرگونه از این احتمالات و خطرات جلوگیری کند.